Μπισκότα για σκύλους με τυρί
Η συνταγή αυτή βγάζει 40 μεγάλα ή 90 μικρά μπισκοτάκια
Υλικά
1 φλιτζάνι κομματάκια βρώμης (θα τα βρείτε στο μπακάλικο, εγώ χρησιμοποιώ τη μάρκα Quaker)
1/3 φλιτζανιού μαργαρίνη
1 φλιτζάνι καυτερό νερό
3/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζωμό κοτόπουλου ή βοδινού (στην αγορά
κυκλοφορεί και σε κύβους αλλά και σε σκόνη. Είναι προτιμότερο να
χρησιμοποιήσετε τη σκόνη)
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 αυγό, χτυπημένο
2 - 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και λαδώνουμε τα φύλλα πάνω στα οποία θα βάλουμε τα μπισκότα μας.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε τη βρώμη, τη μαργαρίνη και το καυτερό νερό και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη, το ζωμό, το γάλα, το τυρί και το αυγό.Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το αλεύρι, 1 φλιτζάνι κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά πριν βάλουμε το επόμενο φλιτζάνι.
Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε τη ζύμη μας μέχρι να γίνει λεία
στην υφή και να μην κολλάει, περίπου για 3-4 λεπτά. Την ανοίγουμε ώστε
να έχει πάχος περίπου 1-1,5 cm και κόβουμε τα μπισκοτάκια μας σε ότι
σχήμα θέλουμε.
Τοποθετούμε στο λαδωμένο χαρτί σε απόσταση 2 cm
το ένα από το άλλο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 με 45
λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε ή τα αποθηκεύουμε ελαφρώς καλυμμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου